Toszkán csirkeragu recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csiperke gomba szeletelve
- 6 koktélparadicsom
- 1 dl tejszín
- só
- 1 vöröshagyma
- 1 kk oregano
- kevés őrölt bors
- 1 tk zúzott fokhagyma
- paradicsompüré
- 4 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk citromlé
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.
10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
Ha szükséges, sózzunk még utána.
Tipp:
Én nokedlit készítettem most hozzá, de épp olyan finom főtt tésztával vagy rizzsel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »