Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán csirkeragu recept

Toszkán csirkeragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemellfilé
    • 15 dkg csiperke gomba szeletelve
    • 6 koktélparadicsom
    • 1 dl tejszín
    • 1 vöröshagyma
    • 1 kk oregano
    • kevés őrölt bors
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • paradicsompüré
    • 4 ek olaj
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 kk citromlé
    • 1 tk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.

    10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.

    Ha szükséges, sózzunk még utána.

    Tipp:

    Én nokedlit készítettem most hozzá, de épp olyan finom főtt tésztával vagy rizzsel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá