Toszkán csirkeragu recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csiperke gomba szeletelve
- 6 koktélparadicsom
- 1 dl tejszín
- só
- 1 vöröshagyma
- 1 kk oregano
- kevés őrölt bors
- 1 tk zúzott fokhagyma
- paradicsompüré
- 4 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk citromlé
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.
10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
Ha szükséges, sózzunk még utána.
Tipp:
Én nokedlit készítettem most hozzá, de épp olyan finom főtt tésztával vagy rizzsel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »