Toszkán csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Toszkán csirkeragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csiperke gomba szeletelve
  • 6 koktélparadicsom
  • 1 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kk oregano
  • kevés őrölt bors
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • paradicsompüré
  • 4 ek olaj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kk citromlé
  • 1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.

10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk, és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, és kb. 3 percig forraljuk még. Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.

Ha szükséges, sózzunk még utána.

Tipp:

Én nokedlit készítettem most hozzá, de épp olyan finom főtt tésztával vagy rizzsel is.