Toscan csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- fél kg csirkemell
- tetszés szerinti fűszerek
- 500 ml főzőtejszín
- 3 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom.
Az újhagymát vékonyan felkarikázom. Kevés zsiradékon (én olíva olajat és vajat használok egyszerre) kicsit megdinsztelem a hagymát és a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a húst. Együtt kis lángon megsütöm. Mehet rá a fűszerkeverék is.
Ha van otthon kevés fehérbor, nem ártunk vele ha 1 dl-el felöntjük. Mikor a csirke kellően megpuhult, hozzáadom az apróra felvágott paradicsomot is. Végül hozzákeverem a tejszínt. Hagyom néhány percig rotyogni, amíg a tejszín besűrűsödik.
A tésztát sós vízben megfőzöm és még azon melegében tálalom. Díszítésként néhány koktél paradicsomot használtam, ami tökéletesen illik ehhez a mediterrán ételhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »