Toscan csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- fél kg csirkemell
- tetszés szerinti fűszerek
- 500 ml főzőtejszín
- 3 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom.
Az újhagymát vékonyan felkarikázom. Kevés zsiradékon (én olíva olajat és vajat használok egyszerre) kicsit megdinsztelem a hagymát és a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a húst. Együtt kis lángon megsütöm. Mehet rá a fűszerkeverék is.
Ha van otthon kevés fehérbor, nem ártunk vele ha 1 dl-el felöntjük. Mikor a csirke kellően megpuhult, hozzáadom az apróra felvágott paradicsomot is. Végül hozzákeverem a tejszínt. Hagyom néhány percig rotyogni, amíg a tejszín besűrűsödik.
A tésztát sós vízben megfőzöm és még azon melegében tálalom. Díszítésként néhány koktél paradicsomot használtam, ami tökéletesen illik ehhez a mediterrán ételhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

