Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom, borsozom.
Az újhagymát vékonyan felkarikázom. Kevés zsiradékon (én olíva olajat és vajat használok egyszerre) kicsit megdinsztelem a hagymát és a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a húst. Együtt kis lángon megsütöm. Mehet rá a fűszerkeverék is.
Ha van otthon kevés fehérbor, nem ártunk vele ha 1 dl-el felöntjük. Mikor a csirke kellően megpuhult, hozzáadom az apróra felvágott paradicsomot is. Végül hozzákeverem a tejszínt. Hagyom néhány percig rotyogni, amíg a tejszín besűrűsödik.
A tésztát sós vízben megfőzöm és még azon melegében tálalom. Díszítésként néhány koktél paradicsomot használtam, ami tökéletesen illik ehhez a mediterrán ételhez.