Török csirke recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 fej hagyma
- 25dkg vaj, vagy margarin
- 4 dl pohár rizs
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy popár tejföl
Elkészítése:
Eltávolítom a csirke belsőségeit, ezekből készül majd a töltelék. Előző este a csirkét besózom, majd másnap reggelig állni hagyom a hűtőben. Reggel vajjal jól bedörzsölöm, és ami megmarad a sütő edénybe teszem a csirke alá. Beteszem a sütőbe fólia alatt a csirkét és közben elkészítem a tölteléket. A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd hozzáadom az apróra vágott csirke belsőségeket. Együtt pirítom őket, amíg a belsőségek meg nem sülnek. Közben megfőzöm a rizst, majd hozzáadom a petrezselyem zöldet és a megpirított belsőségeket. Amikor a csirke már majdnem kész, leveszem a fóliát és melléteszem a tölteléket. Addig sütöm együtt őket, amíg a csirke piros nem lesz. Ha megpirult tojással elkevert tejföllel leöntöm az egészet és arany barnára sütöm.
Én nem szoktam a csirkébe tenni a tölteléket, de ha valaki bele szeretné tenni, annak előre el kell készítenie a tölteléket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »