Török csirke recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 fej hagyma
- 25dkg vaj, vagy margarin
- 4 dl pohár rizs
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy popár tejföl
Elkészítése:
Eltávolítom a csirke belsőségeit, ezekből készül majd a töltelék. Előző este a csirkét besózom, majd másnap reggelig állni hagyom a hűtőben. Reggel vajjal jól bedörzsölöm, és ami megmarad a sütő edénybe teszem a csirke alá. Beteszem a sütőbe fólia alatt a csirkét és közben elkészítem a tölteléket. A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd hozzáadom az apróra vágott csirke belsőségeket. Együtt pirítom őket, amíg a belsőségek meg nem sülnek. Közben megfőzöm a rizst, majd hozzáadom a petrezselyem zöldet és a megpirított belsőségeket. Amikor a csirke már majdnem kész, leveszem a fóliát és melléteszem a tölteléket. Addig sütöm együtt őket, amíg a csirke piros nem lesz. Ha megpirult tojással elkevert tejföllel leöntöm az egészet és arany barnára sütöm.
Én nem szoktam a csirkébe tenni a tölteléket, de ha valaki bele szeretné tenni, annak előre el kell készítenie a tölteléket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »