Hozzávalók:
Elkészítése:
Eltávolítom a csirke belsőségeit, ezekből készül majd a töltelék. Előző este a csirkét besózom, majd másnap reggelig állni hagyom a hűtőben. Reggel vajjal jól bedörzsölöm, és ami megmarad a sütő edénybe teszem a csirke alá. Beteszem a sütőbe fólia alatt a csirkét és közben elkészítem a tölteléket. A hagymát apróra vágom, megdinsztelem, majd hozzáadom az apróra vágott csirke belsőségeket. Együtt pirítom őket, amíg a belsőségek meg nem sülnek. Közben megfőzöm a rizst, majd hozzáadom a petrezselyem zöldet és a megpirított belsőségeket. Amikor a csirke már majdnem kész, leveszem a fóliát és melléteszem a tölteléket. Addig sütöm együtt őket, amíg a csirke piros nem lesz. Ha megpirult tojással elkevert tejföllel leöntöm az egészet és arany barnára sütöm.
Én nem szoktam a csirkébe tenni a tölteléket, de ha valaki bele szeretné tenni, annak előre el kell készítenie a tölteléket.