Töltött kacsabőr recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb kacsa bőre a szárnyakkal együtt
- 1 kk só
- 1 ek szárnyas fűszersó
- 2 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
Töltelékhez:
Elkészítése:
A kacsa bőrét alaposan megtisztítjuk, és belülről alaposan bedörzsöljük sóval.
A töltelékhez a megtisztított vöröshagymát, a petrezselyemlevelet és a keményre főtt tojást apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Egy tálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a kicsavart kenyeret, a kemény tojást, a hagymát, a petrezselyemlevelet, a nyers tojásokat, a májkrémet és a fűszereket.
Alaposan összedolgozzuk. Ha lágy a massza, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
A bőrt megtöltjük a tojásos hússal, majd varrócérnával bevarrjuk a nyakát és a faránál lévő részt.
Szárnyas fűszersóval bedörzsöljük kívülről.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, és belefektetjük a kacsát.
Egy nagyobb vöröshagymát megtisztítunk, felnegyedeljük, és a tepsibe rakjuk. A tepsibe öntünk kb. 1 dl vizet.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve 200 fokon kb. 60 percet puhítjuk, majd a hőfokot 180-ra csökkentjük és a fóliát eltávolítjuk.
Kb. 35 perc alatt szép pirosra pirítjuk, közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Tipp:
Kaptam Anyukámtól saját nevelésű és vágású kacsát. Ő csodásan feldolgozta, megnyúzta és egyben, a szárnyakat is meghagyva nekem adta. Mondanám, hogy töltött kacsa, de az nem fedné a valóságot, ezért inkább töltött kacsa bőr. Ez volt az első ilyen egyben sült és töltött jószág, amit készítettem, ezért a töltelék mennyiségével kapcsolatban bőszen kértem Tőle a telefonos segítséget. Máj hiányában májkrém került bele. Amikor a töltelék már a kacsában volt és bevarrtam, kicsit csalódott voltam, mert kinézetre egy lapos, gutaütött állatra emlékeztetett. De sütés közben a szárnyas “kigömbölyödött”, igazi kacsaformát vett magára. Az eredmény csodás lett. Szépen szeletelni csak hidegen lehet. Nálunk habos krumplipüré készült hozzá, és hordós bedobálós savanyúsággal kínáltam.
Jól mutat hidegtálon is, és remek ünnepi vagy vendégváró fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »