Töltött kacsabőr recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb kacsa bőre a szárnyakkal együtt
- 1 kk só
- 1 ek szárnyas fűszersó
- 2 ek zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
Töltelékhez:
Elkészítése:
A kacsa bőrét alaposan megtisztítjuk, és belülről alaposan bedörzsöljük sóval.
A töltelékhez a megtisztított vöröshagymát, a petrezselyemlevelet és a keményre főtt tojást apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Egy tálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a kicsavart kenyeret, a kemény tojást, a hagymát, a petrezselyemlevelet, a nyers tojásokat, a májkrémet és a fűszereket.
Alaposan összedolgozzuk. Ha lágy a massza, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
A bőrt megtöltjük a tojásos hússal, majd varrócérnával bevarrjuk a nyakát és a faránál lévő részt.
Szárnyas fűszersóval bedörzsöljük kívülről.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, és belefektetjük a kacsát.
Egy nagyobb vöröshagymát megtisztítunk, felnegyedeljük, és a tepsibe rakjuk. A tepsibe öntünk kb. 1 dl vizet.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve 200 fokon kb. 60 percet puhítjuk, majd a hőfokot 180-ra csökkentjük és a fóliát eltávolítjuk.
Kb. 35 perc alatt szép pirosra pirítjuk, közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Tipp:
Kaptam Anyukámtól saját nevelésű és vágású kacsát. Ő csodásan feldolgozta, megnyúzta és egyben, a szárnyakat is meghagyva nekem adta. Mondanám, hogy töltött kacsa, de az nem fedné a valóságot, ezért inkább töltött kacsa bőr. Ez volt az első ilyen egyben sült és töltött jószág, amit készítettem, ezért a töltelék mennyiségével kapcsolatban bőszen kértem Tőle a telefonos segítséget. Máj hiányában májkrém került bele. Amikor a töltelék már a kacsában volt és bevarrtam, kicsit csalódott voltam, mert kinézetre egy lapos, gutaütött állatra emlékeztetett. De sütés közben a szárnyas “kigömbölyödött”, igazi kacsaformát vett magára. Az eredmény csodás lett. Szépen szeletelni csak hidegen lehet. Nálunk habos krumplipüré készült hozzá, és hordós bedobálós savanyúsággal kínáltam.
Jól mutat hidegtálon is, és remek ünnepi vagy vendégváró fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »