Töltött húsrolád recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé, 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle, 10 dkg gomba
- 1 db sárgarépa, 2 db virsli
- 5 dkg borsó, 8 dkg paradicsompüré
- 4 ek olaj, pirospaprika
Elkészítése:
A húst megmossuk, megtisztítjuk, majd szétnyitjuk. Kicsit klopfoljuk ki és sózzuk, borsozzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a zsemléket darabokra tépkedjük, vágjuk és összekeverjük a tojások sárgájával. A gombát és a répát megtisztítjuk és darabokra vágjuk a virslikkel. Hevítsünk fel 1 ek olajat és pirítsuk meg rajta a gombát, répát, borsót és a virslit, majd összedolgozzuk a paradicsompürével és a zsemlékkel. A tojások keményre vert habját beleforgatjuk a masszába. Az így elkészült tölteléket a húsra tesszük, majd beletekerjük, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük. A maradék olajat hevítsük fel és süssük elő rajta a roládokat, majd az olajjal tegyük át egy tepsibe a húst és öntsünk alá némi vizet, és fedjük le alufóliával. 180 fokos sütőben megsütjük. Először az alufóliával letakarva, majd nélküle szép pirosra sütjük.
Megjegyzés: Egy igen egyszerű, ámde laktató, finom étel, melyet nem csak csirkéből lehet elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »