Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst megmossuk, megtisztítjuk, majd szétnyitjuk. Kicsit klopfoljuk ki és sózzuk, borsozzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a zsemléket darabokra tépkedjük, vágjuk és összekeverjük a tojások sárgájával. A gombát és a répát megtisztítjuk és darabokra vágjuk a virslikkel. Hevítsünk fel 1 ek olajat és pirítsuk meg rajta a gombát, répát, borsót és a virslit, majd összedolgozzuk a paradicsompürével és a zsemlékkel. A tojások keményre vert habját beleforgatjuk a masszába. Az így elkészült tölteléket a húsra tesszük, majd beletekerjük, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük. A maradék olajat hevítsük fel és süssük elő rajta a roládokat, majd az olajjal tegyük át egy tepsibe a húst és öntsünk alá némi vizet, és fedjük le alufóliával. 180 fokos sütőben megsütjük. Először az alufóliával letakarva, majd nélküle szép pirosra sütjük.
Megjegyzés: Egy igen egyszerű, ámde laktató, finom étel, melyet nem csak csirkéből lehet elkészíteni.