Töltött csirkerolád recept

Hozzávalók:
- 1 szép, egészséges bőrű csirke (kb 1,5 kg)
- 3 csirkemáj
- 2 szikkadt zsömle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg mirelit zöldborsó,
- 4 fej gomba
- só
- bors
- petrezselyem zöld
Elkészítése:
A csirkét egy éles kés segítségével kicsontozzuk. Először a hátán végigvágjuk a bőrt majd óvatosan, a csont mellett haladva lefejtjük a csontokról a húst úgy, hogy egyben maradjon. Csontozás közben levágjuk a szárny végeket és az alsó combot, a többi részt szépen egy darabban le lehet fejteni.
A húst kiterítjük, a mellehúsát kettévágjuk és a külső felét kiterítjük, ezzel egy szép téglalap alakú hús kapunk. Ráterítünk egy folpackot és enyhén egyenletes vastagra klopfoljuk.
A töltelékhez a beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a külön-külön kevés olajon megpárolt zöldborsót, a kockára vágott csirkemájat és gombát. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
A húst olajozott alufóliára terítjük, sózzuk, borsozzuk és a közepébe helyezzük a tölteléket. Az alufólia segítségével feltekerjük. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy fél bögre vizet és 150 fokon 1 órán át sütjük. Utána középen megnyitva lefejtjük róla a fóliát és halvány pirosra sütjük.
Sütés után legalább 1 órán át pihentetjük, csak utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »