Töltött csirkerolád recept
Hozzávalók:
- 1 szép, egészséges bőrű csirke (kb 1,5 kg)
- 3 csirkemáj
- 2 szikkadt zsömle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg mirelit zöldborsó,
- 4 fej gomba
- só
- bors
- petrezselyem zöld
Elkészítése:
A csirkét egy éles kés segítségével kicsontozzuk. Először a hátán végigvágjuk a bőrt majd óvatosan, a csont mellett haladva lefejtjük a csontokról a húst úgy, hogy egyben maradjon. Csontozás közben levágjuk a szárny végeket és az alsó combot, a többi részt szépen egy darabban le lehet fejteni.
A húst kiterítjük, a mellehúsát kettévágjuk és a külső felét kiterítjük, ezzel egy szép téglalap alakú hús kapunk. Ráterítünk egy folpackot és enyhén egyenletes vastagra klopfoljuk.
A töltelékhez a beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a külön-külön kevés olajon megpárolt zöldborsót, a kockára vágott csirkemájat és gombát. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
A húst olajozott alufóliára terítjük, sózzuk, borsozzuk és a közepébe helyezzük a tölteléket. Az alufólia segítségével feltekerjük. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy fél bögre vizet és 150 fokon 1 órán át sütjük. Utána középen megnyitva lefejtjük róla a fóliát és halvány pirosra sütjük.
Sütés után legalább 1 órán át pihentetjük, csak utána szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

