Töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- póréhagyma
- 15 dkg gomba
- 15-20 szem olívabogyó
- 35 dkg sárgarépa
- 70 dkg burgonya
- só
- bors
- petrezselyem
- rozmaring
- kakukkfű
- egy citrom reszelt héja
- margarin
- olívaolaj
- 1 dl tej
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- zsír vagy olaj
Elkészítése:
Egy serpenyőben olívaolajat és margarint hevítünk, ebbe beletesszük a karikákra vágott póréhagymát. Ezt üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a gombát illetve a karikákra vágott olívabogyókat. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel. Ha megpirult, hagyjuk kihűlni, ez lesz a töltelék.
A fél csirkemellet vízszintesen bevágjuk, mintha a zsemlét vágnánk, de nem vágjuk szét teljesen, hogy meg tudjuk tölteni, sóval ízesítjük. Ha a töltelék kihűlt, a húsokat megtöltjük, majd hústűvel rögzítjük, hogy a sütésnél ne follyon ki a töltelék.
Lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk, a tojásba és a zsemlemorzsába duplán. Félr tesszük a fagyasztóba húsz percre, majd zsírban vagy olajban lassú tűzön megsütjük.
A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, összetörjük. Forró tejet illetve margarint adunk hozzá, valamint sóval ízesítjük, ha még szükséges.
A répákat félbe, majd háromszögekre vágjuk. Ezt is feltesszük sós vízben főzni, ezt azonban csak roppanósra főzzük.
Ha megvan, leszűrjük, majd áttesszük egy wokba, amibe margarint és olívaolajat öntünk, átforgatjuk, pároljuk egy kicsit. Mikor kész apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és egy citrom héját ráreszeljük.
Tipp:
A párolt répát megszórhatjuk egy kevés cukorral, ha valaki édesebben szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

