Töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- póréhagyma
- 15 dkg gomba
- 15-20 szem olívabogyó
- 35 dkg sárgarépa
- 70 dkg burgonya
- só
- bors
- petrezselyem
- rozmaring
- kakukkfű
- egy citrom reszelt héja
- margarin
- olívaolaj
- 1 dl tej
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- zsír vagy olaj
Elkészítése:
Egy serpenyőben olívaolajat és margarint hevítünk, ebbe beletesszük a karikákra vágott póréhagymát. Ezt üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a gombát illetve a karikákra vágott olívabogyókat. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel. Ha megpirult, hagyjuk kihűlni, ez lesz a töltelék.
A fél csirkemellet vízszintesen bevágjuk, mintha a zsemlét vágnánk, de nem vágjuk szét teljesen, hogy meg tudjuk tölteni, sóval ízesítjük. Ha a töltelék kihűlt, a húsokat megtöltjük, majd hústűvel rögzítjük, hogy a sütésnél ne follyon ki a töltelék.
Lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk, a tojásba és a zsemlemorzsába duplán. Félr tesszük a fagyasztóba húsz percre, majd zsírban vagy olajban lassú tűzön megsütjük.
A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, összetörjük. Forró tejet illetve margarint adunk hozzá, valamint sóval ízesítjük, ha még szükséges.
A répákat félbe, majd háromszögekre vágjuk. Ezt is feltesszük sós vízben főzni, ezt azonban csak roppanósra főzzük.
Ha megvan, leszűrjük, majd áttesszük egy wokba, amibe margarint és olívaolajat öntünk, átforgatjuk, pároljuk egy kicsit. Mikor kész apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és egy citrom héját ráreszeljük.
Tipp:
A párolt répát megszórhatjuk egy kevés cukorral, ha valaki édesebben szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »