Töltött csirkecombok bulgurral recept
Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcomb
- só
- bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szikkadt zsemle
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- olaj
- 1 evőkanál csirke fűszerkeverék
Köret:
- 15 dkg bulgur
- 1-2 ek olaj
- forró víz
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá.
A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zsemlét kicsavarva hozzáadjuk. A tojást ráütjük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk és jól összekeverve pirítjuk. Ha összeállt, kihűtjük és kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Ez azért kell, hogy jobban összeálljon a töltelékünk.
Megtöltjük a combokat. A csirkét fűszerkeverékkel bedörzsöljük, lehetőleg paprikás legyen. Olajat öntünk a tepsibe és lerakjuk a húsokat. Kevés vizet vagy fehérbort öntünk alá és 160 fokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Közben meg kell egyszer forgatni a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.
A bulgurt leforrázzuk, úhy, hogy kétujjnyira lepje el a víz, megsózzuk, pici olajat öntünk rá és lefedjük. Magától megpuhul, 20 perc sem kell neki. A combokat bulgurral és uborkasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!