Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecombok bulgurral recept

Töltött csirkecombok bulgurral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirke felsőcomb
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szikkadt zsemle
    • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • olaj
    • 1 evőkanál csirke fűszerkeverék

    Köret:

    • 15 dkg bulgur
    • 1-2 ek olaj
    • forró víz

    Elkészítése:

    A combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá.

    A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zsemlét kicsavarva hozzáadjuk. A tojást ráütjük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk és jól összekeverve pirítjuk. Ha összeállt, kihűtjük és kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Ez azért kell, hogy jobban összeálljon a töltelékünk.

    Megtöltjük a combokat. A csirkét fűszerkeverékkel bedörzsöljük, lehetőleg paprikás legyen. Olajat öntünk a tepsibe és lerakjuk a húsokat. Kevés vizet vagy fehérbort öntünk alá és 160 fokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Közben meg kell egyszer forgatni a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.

    A bulgurt leforrázzuk, úhy, hogy kétujjnyira lepje el a víz, megsózzuk, pici olajat öntünk rá és lefedjük. Magától megpuhul, 20 perc sem kell neki. A combokat bulgurral és uborkasalátával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá