Töltött csirkecombok bulgurral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcomb
  • bors
  • 1 tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál csirke fűszerkeverék

Köret:

  • 15 dkg bulgur
  • 1-2 ek olaj
  • forró víz

Elkészítése:

A combokat megtisztítjuk, szárítjuk, majd a bőrüket tágítjuk, hogy a töltelék beférjen alá.

A töltelékhez a hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk és a tejben megáztatott zsemlét kicsavarva hozzáadjuk. A tojást ráütjük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk és jól összekeverve pirítjuk. Ha összeállt, kihűtjük és kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Ez azért kell, hogy jobban összeálljon a töltelékünk.

Megtöltjük a combokat. A csirkét fűszerkeverékkel bedörzsöljük, lehetőleg paprikás legyen. Olajat öntünk a tepsibe és lerakjuk a húsokat. Kevés vizet vagy fehérbort öntünk alá és 160 fokon 40 perc alatt pirosra sütjük. Közben meg kell egyszer forgatni a húsokat, hogy egyenletesen süljenek.

A bulgurt leforrázzuk, úhy, hogy kétujjnyira lepje el a víz, megsózzuk, pici olajat öntünk rá és lefedjük. Magától megpuhul, 20 perc sem kell neki. A combokat bulgurral és uborkasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!