Töltött csirkecombok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kenyér
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ételízesítő
- bors
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
- sárga és piros TV paprika (1-1 közepes méretű)
- sült csirke fűszerkeverék
- sör
- víz
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és a fokhagymával (amit fokhagymanyomón áttörtünk) üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Mikor levettük a tűzről pirospaprikát is szórunk rá. A kenyeret kinyomkodjuk és az apróra vágott petrezselyemzöldhöz adjuk. Hozzáadjuk a pirított, fűszerezett hagymát is, valamint apró kockára vágjuk a paprikákat és azt is hozzádolgozzuk. Ha valakinek nem állna össze, egy evőkanál zsemlemorzsát tehet bele. Hozzáadjuk a tojásokat is és összedolgozzuk a tölteléket.
A húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A széleit összevarrjuk, vagy pedig fogpiszkálóval összetűzdeljük. A tepsibe pici olajat öntünk, és egy kis sört vízzel hozzáöntünk. A combokat belehelyezzük és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel. Lefedjük. Sütőbe tesszük. Lassú tűzön sütjük. Mikor szinte az egész folyadék lefő, akkor levesszük a tetejét. Innentől kezdve mindig sörrel locsoljuk és lefedetlenül sütjük tovább. Addig locsolgatjuk míg készre nem sül.
Én amerikai krumpli fűszerkeverékkel szórtam meg a krumplit sütés előtt és úgy sütöttem ki. Ezzel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »