Töltött csirkecombok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kenyér
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ételízesítő
- bors
- pirospaprika
- petrezselyemzöld
- sárga és piros TV paprika (1-1 közepes méretű)
- sült csirke fűszerkeverék
- sör
- víz
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és megtisztítjuk.
A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk és a fokhagymával (amit fokhagymanyomón áttörtünk) üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük. Mikor levettük a tűzről pirospaprikát is szórunk rá. A kenyeret kinyomkodjuk és az apróra vágott petrezselyemzöldhöz adjuk. Hozzáadjuk a pirított, fűszerezett hagymát is, valamint apró kockára vágjuk a paprikákat és azt is hozzádolgozzuk. Ha valakinek nem állna össze, egy evőkanál zsemlemorzsát tehet bele. Hozzáadjuk a tojásokat is és összedolgozzuk a tölteléket.
A húsokat a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A széleit összevarrjuk, vagy pedig fogpiszkálóval összetűzdeljük. A tepsibe pici olajat öntünk, és egy kis sört vízzel hozzáöntünk. A combokat belehelyezzük és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel. Lefedjük. Sütőbe tesszük. Lassú tűzön sütjük. Mikor szinte az egész folyadék lefő, akkor levesszük a tetejét. Innentől kezdve mindig sörrel locsoljuk és lefedetlenül sütjük tovább. Addig locsolgatjuk míg készre nem sül.
Én amerikai krumpli fűszerkeverékkel szórtam meg a krumplit sütés előtt és úgy sütöttem ki. Ezzel tálaltam.