Töltött csirkecomb kicsit másképp recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 db csirkecomb
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sonka
- 2 db csirkemáj
- 2 szelet rozskenyér
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 4 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szárnyas fűszer
- 1 cs. petrezselyem zöld
Előkészítés:
Két darab hagymát a kolozsvári szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk, A csirkemájat és a sonkát felkockázzuk.. A rozskenyeret beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a sonkát,pár percet pirítjuk majd levesszük a tűzről. Hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és egy nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!