Töltött csirkecomb kicsit másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sonka
  • 2 db csirkemáj
  • 2 szelet rozskenyér
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszer
  • 1 cs. petrezselyem zöld

Előkészítés:

Két darab hagymát a kolozsvári szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk, A csirkemájat és a sonkát felkockázzuk.. A rozskenyeret beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Ha a máj fehéredni kezd rátesszük a sonkát,pár percet pirítjuk majd levesszük a tűzről. Hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket, petrezselyem zöldet és egy nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet teszünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Tetszőleges körettel, salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!