Töltött csirkecomb céklával és sült cukkini salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész, farrészes csirkecomb
- 1 tömlős natúr krémsajt
- 1 csirkemellfilé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek zabkorpa
- 1 kg cékla
- 2 kis méretű cukkini
- 4 ek olívaolaj
- 5 dkg zsír
- 2 ek balzsamecet
- 1 nagyobb citrom leve
- só
- bors
- őrölt kömény ízlés szerint
- 1 kis ág rozmaring
Elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, és a bőrt egy kicsit meglazítjuk, hogy könnyen lehessen tölteni. Ízlés szerint sózzuk.
A csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott újhagymát, 2 gerezd reszelt fokhagymát, a tojást, kevés sót ( a krémsajt sós, így vigyázni kell), őrölt borsot ,majd jó alaposan összekeverjük. Amikor összeállt, belekeverünk egy evőkanál zabkorpát, és a kész tölteléket elosztjuk a csirkecombokban.
A tepsit kikenjük a zsírral, beletesszük a combokat, és lefedjük fóliával. Nem kell alá víz, mert enged annyit, amennyi kell. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük (alul-felül sütés), középre tesszük. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és a bőrt finom ropogósra pirítjuk (grill 220 fok 2-3 perc a sütő felső részén).
Cékla készítése:
Amíg a csirke sül, megtisztítjuk a céklát, és kockákra vágjuk. Egy lábasba 2 evőkanál olívaolajat teszünk, beletesszük a céklát, a rozmaringot, megszórjuk őrölt köménnyel. Picit pirítjuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Fedőt teszünk rá, és puhára pároljuk. Amikor megpuhult, elpárologtatjuk fedő nélkül az összes vizet. Lezárjuk és belekeverünk 2 evőkanál balzsamecetet, kihalásszuk a rozmaringot, és összekeverjük.
Cukkini készítése:
A cukkiniket leszeljük az uborkaszelőn, kissé besózzuk. Amikor levet ereszt, akkor egy tapadásmentes edénybe 2 evőkanál olívaolajat melegítünk. Mikor meleg, beletesszük a kinyomkodott cukkinit. Megsütjük állandó keverés mellett. Ha egy kicsit pirul, az sem baj, attól csak finomabb lesz. Amikor már puha, akkor belereszelünk 2 gerezd fokhagymát, és beleöntjük a citromlevet. Addig pároljuk, míg a lé elpárolog.
Ezzel el is készült, és lehet tálalni.
Tipp:
Nekünk ez az étel így készült, más köret nem volt hozzá, mert cukrosak vagyunk. A zabkorpa mennyisége a töltelék állagától függ, ha lágy, akkor tehetünk bele többet is, de gyorsan dagad a korpa. Aki nem szereti a balzsamecetet készítheti a céklát almaecettel is, de ecet nélkül, sósan köményesen is finom.
A töltött csirkecomb céklával és sült cukkini salátával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »