Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirke recept

Töltött csirke
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 8 szelet bacon
    • 1 csomag szárnyas fűszer
    • 1 kg burgonya

    A töltelékhez:

    • 6 ek olaj
    • 2 hagyma
    • 4 csirkemáj
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 zsemle
    • 1 csokor petrezselyem
    • 4 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 3 kk ételízesítő
    • 1 ek őrölt paprika

    Elkészítése:

    A tojásokat megfőzzük, a zsemléket beáztatjuk vízbe. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, a májakat felaprítjuk és a hagymával együtt sütjük, utána belerakjuk az apróra vágott petrezselymet és az apró kockákra vágott tojásokat. Az összezúzott fokhagymát, a delikátot és az őrölt borsot is hozzáadjuk, végül belekeverjük az áztatott, kinyomkodott zsemléket. A pirospaprikát a végén szórjuk bele, jól összekeverjük.

    A csirkemellet bevágjuk úgy, hogy olyan legyen, mint egy zseb. Befűszerezzük kívül és belül is. Megtöltjük a töltelékkel és körbe tekerjük a baconnel. Ha nem sikerül szépen összeállítani, akkor fogvájóval megtűzhetjük, hogy ne essen szét.

    Olajozott tepsibe tesszük, a meghámozott, megmosott, hasábokra vágott burgonyát köré tesszük és megszórjuk delikáttal.

    Alufóliával lefedjük és 200 fokon 30 percig sütjük. Azt követően alufólia nélkül pirosra sütjük még kb 15-20 perc alatt.

    Tipp:

    Káposztával töltött kaliforniai paprikával, vagy bármilyen egyéb savanyúsággal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá