Töltött csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 8 szelet bacon
- 1 csomag szárnyas fűszer
- 1 kg burgonya
A töltelékhez:
- 6 ek olaj
- 2 hagyma
- 4 csirkemáj
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 zsemle
- 1 csokor petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 kk ételízesítő
- 1 ek őrölt paprika
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, a zsemléket beáztatjuk vízbe. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, a májakat felaprítjuk és a hagymával együtt sütjük, utána belerakjuk az apróra vágott petrezselymet és az apró kockákra vágott tojásokat. Az összezúzott fokhagymát, a delikátot és az őrölt borsot is hozzáadjuk, végül belekeverjük az áztatott, kinyomkodott zsemléket. A pirospaprikát a végén szórjuk bele, jól összekeverjük.
A csirkemellet bevágjuk úgy, hogy olyan legyen, mint egy zseb. Befűszerezzük kívül és belül is. Megtöltjük a töltelékkel és körbe tekerjük a baconnel. Ha nem sikerül szépen összeállítani, akkor fogvájóval megtűzhetjük, hogy ne essen szét.
Olajozott tepsibe tesszük, a meghámozott, megmosott, hasábokra vágott burgonyát köré tesszük és megszórjuk delikáttal.
Alufóliával lefedjük és 200 fokon 30 percig sütjük. Azt követően alufólia nélkül pirosra sütjük még kb 15-20 perc alatt.
Tipp:
Káposztával töltött kaliforniai paprikával, vagy bármilyen egyéb savanyúsággal tálaljuk.