Töltött csirke

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 8 szelet bacon
  • 1 csomag szárnyas fűszer
  • 1 kg burgonya

A töltelékhez:

  • 6 ek olaj
  • 2 hagyma
  • 4 csirkemáj
  • 5 tojás
  • 3 zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 kk ételízesítő
  • 1 ek őrölt paprika

Elkészítése:

A tojásokat megfőzzük, a zsemléket beáztatjuk vízbe. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, a májakat felaprítjuk és a hagymával együtt sütjük, utána belerakjuk az apróra vágott petrezselymet és az apró kockákra vágott tojásokat. Az összezúzott fokhagymát, a delikátot és az őrölt borsot is hozzáadjuk, végül belekeverjük az áztatott, kinyomkodott zsemléket. A pirospaprikát a végén szórjuk bele, jól összekeverjük.

A csirkemellet bevágjuk úgy, hogy olyan legyen, mint egy zseb. Befűszerezzük kívül és belül is. Megtöltjük a töltelékkel és körbe tekerjük a baconnel. Ha nem sikerül szépen összeállítani, akkor fogvájóval megtűzhetjük, hogy ne essen szét.

Olajozott tepsibe tesszük, a meghámozott, megmosott, hasábokra vágott burgonyát köré tesszük és megszórjuk delikáttal.

Alufóliával lefedjük és 200 fokon 30 percig sütjük. Azt követően alufólia nélkül pirosra sütjük még kb 15-20 perc alatt.

Tipp:

Káposztával töltött kaliforniai paprikával, vagy bármilyen egyéb savanyúsággal tálaljuk.