Tepsis pulykacomb velesült burgonyával recept

Hozzávalók:
- 1 kicsontozott pulyka felsőcomb
- burgonya negyedelve
- néhány szál rozmaring ág
- fűszerek tetszés szerint
- kevés olíva olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A pulykát jól befűszerezzük, jól maszírozzuk bele a húsba a fűszereket, majd tepsipe helyezzük. A hús köré mehetnek a burgonyák, ezeket szintén sózzuk, vagy tetszés szerinti fűszerrel megszórjuk. Néhány gerezd fokhagymát is adunk hozzá, majd olíva olajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben lefedve sütjük kb. 1 órán keresztül.
Én készítettem hozzá egy kis vajon párolt fűszeres laskagombát. Amit kevés vajon elkezdtem pirítani, közben jól megfűszereztem. Ennek nagyjából 5-6 perc kellett. A húst steak szósszal öntöttem nyakon. Uborkasaláta készült hozzá, mert nagyon szeretjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »