Tepsis kacsacomb burgonyával recept

Hozzávalók:
- 2 kacsacomb
- só, bors, rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- vöröshagyma
- burgonya
Elkészítése:
A kacsacombokat sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal(vagy ráteszek egy ág rozmaringot), és a felkarikázott fokhagymát is a bőrére halmozom. Öntök alá 1 kevéske vizet, a tepsit betakarom, és mehet a sütőbe úgy 2-2,5 órára (ez sütő/hőfok függő, mert például otthon elkészült már 1 óra alatt is…nálunk sok idő kellett hozzá, a gáz minősége miatt). Ha már puha, omlós a hús, akkor leveszem a tepsiről a tetőt/alufóliát, és pirítom még egy darabig, hogy a bőre is jó ropogós legyen. A krumplit és a vöröshagymát közben megpucolom, karikákra vágom, és ha megsült a kacsa, a zsírjában, ugyanabban a tepsiben megsütöm a krumplit és a hagymát, amit sóval ízesítek. Ha megsült, már lehet is enni :) Jó étvágyat!
Ez a receptem korábban már megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Történet: Ez egy olyan étel, amivel kevés a munka(viszonylag), és mindig sikerül. Bár, én nem tudom megenni a kacsát, a szagától is rosszul vagyok, de van, akinek elkészítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »