Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsacombokat sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal(vagy ráteszek egy ág rozmaringot), és a felkarikázott fokhagymát is a bőrére halmozom. Öntök alá 1 kevéske vizet, a tepsit betakarom, és mehet a sütőbe úgy 2-2,5 órára (ez sütő/hőfok függő, mert például otthon elkészült már 1 óra alatt is…nálunk sok idő kellett hozzá, a gáz minősége miatt). Ha már puha, omlós a hús, akkor leveszem a tepsiről a tetőt/alufóliát, és pirítom még egy darabig, hogy a bőre is jó ropogós legyen. A krumplit és a vöröshagymát közben megpucolom, karikákra vágom, és ha megsült a kacsa, a zsírjában, ugyanabban a tepsiben megsütöm a krumplit és a hagymát, amit sóval ízesítek. Ha megsült, már lehet is enni :) Jó étvágyat!
Ez a receptem korábban már megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Történet: Ez egy olyan étel, amivel kevés a munka(viszonylag), és mindig sikerül. Bár, én nem tudom megenni a kacsát, a szagától is rosszul vagyok, de van, akinek elkészítem.