Tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 5 dkg rukkola (fél doboz)
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 25 dkg gomba
- 50 dkg száraztészta
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 tk borsikafű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított bacont, és a felszeletelt fokhagymát.
Zsírjára pirítjuk, rádobjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirkehúst. Őrlünk rá kevés borsot, megszórjuk borsikafűvel, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pirítjuk, beleöntjük a leszűrt csicseriborsót és a tejszínt.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tejszínes raguval.
Végül beleforgatjuk a rukkolát, és tálaljuk.
A tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »