Tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 5 dkg rukkola (fél doboz)
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 25 dkg gomba
- 50 dkg száraztészta
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 tk borsikafű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított bacont, és a felszeletelt fokhagymát.
Zsírjára pirítjuk, rádobjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirkehúst. Őrlünk rá kevés borsot, megszórjuk borsikafűvel, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pirítjuk, beleöntjük a leszűrt csicseriborsót és a tejszínt.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tejszínes raguval.
Végül beleforgatjuk a rukkolát, és tálaljuk.
A tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »