Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval recept

Tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 5 dkg rukkola (fél doboz)
    • 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
    • 25 dkg gomba
    • 50 dkg száraztészta
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek étolaj
    • 10 dkg szeletelt bacon
    • 1 tk borsikafű
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 5 dl főzőtejszín
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított bacont, és a felszeletelt fokhagymát.

    Zsírjára pirítjuk, rádobjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirkehúst. Őrlünk rá kevés borsot, megszórjuk borsikafűvel, és fehéredésig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pirítjuk, beleöntjük a leszűrt csicseriborsót és a tejszínt.

    Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tejszínes raguval.
    Végül beleforgatjuk a rukkolát, és tálaljuk.

    A tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 153 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá