Tejszínes tésztasaláta rukkolával és csicseriborsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 5 dkg rukkola (fél doboz)
  • 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 25 dkg gomba
  • 50 dkg száraztészta
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étolaj
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 tk borsikafű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dl főzőtejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított bacont, és a felszeletelt fokhagymát.

Zsírjára pirítjuk, rádobjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirkehúst. Őrlünk rá kevés borsot, megszórjuk borsikafűvel, és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pirítjuk, beleöntjük a leszűrt csicseriborsót és a tejszínt.

Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tejszínes raguval.
Végül beleforgatjuk a rukkolát, és tálaljuk.