Tejszínes rakott csirke recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg finomliszt
- 1 kk fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 10 dkg krémsajt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál bors
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 10 dkg vaj (a tepsihez)
- 2 ek zsemlemorzsa (a tepsihez)
- 12 dkg reszelt mozzarella (a tetejére)
Elkészítése:
A csirkemelleket előkészítjük, megmossuk, leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk.
A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral és a fűszerpaprikával egy tálban. A krémsajtot a tojásokkal, sóval, borssal és a frissen aprított petrezselyemmel, zúzott fokhagymával jól elkeverjük, és a tejszínnel hígítsuk fel.
A legvégén keverjük hozzá a parmezán sajtot. Ha netán sűrű lenne, akkor még tegyünk hozzá egy kevés tejszínt.
Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a csirkemellszeleteket a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd kisütjük őket, és egy kisebb teflon tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük, vagy egy erre alkalmas sütőedénybe tesszük, amit előzőleg kikenünk vajjal és megszórunk morzsával.
A tepsibe elhelyezett hússzeletekre öntjük a tejszínes mártást, és reszelt mozzarella sajttal megszórjuk. Használjunk durva reszelőt, mert nem kell túl finomra reszelni.
Forró sütőben 180 fokon 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. Kreatívan díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »