Tejszínes rakott csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 10 dkg vaj (a tepsihez)
  • 2 ek zsemlemorzsa (a tepsihez)
  • 12 dkg reszelt mozzarella (a tetejére)

Elkészítése:

A csirkemelleket előkészítjük, megmossuk, leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk.

A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral és a fűszerpaprikával egy tálban. A krémsajtot a tojásokkal, sóval, borssal és a frissen aprított petrezselyemmel, zúzott fokhagymával jól elkeverjük, és a tejszínnel hígítsuk fel.

A legvégén keverjük hozzá a parmezán sajtot. Ha netán sűrű lenne, akkor még tegyünk hozzá egy kevés tejszínt.

Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a csirkemellszeleteket a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd kisütjük őket, és egy kisebb teflon tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük, vagy egy erre alkalmas sütőedénybe tesszük, amit előzőleg kikenünk vajjal és megszórunk morzsával.

A tepsibe elhelyezett hússzeletekre öntjük a tejszínes mártást, és reszelt mozzarella sajttal megszórjuk. Használjunk durva reszelőt, mert nem kell túl finomra reszelni.

Forró sütőben 180 fokon 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. Kreatívan díszítsük.