Tejszínes ragu burgonyás rétessel recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Körethez:
- 1 csomag leveles tészta
- 80 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 3 gerezd foghagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk. kakukkfű
- só
Elkészítése:
Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük, majd felöntjük vízzel.
Befűszerezzük és ha megpuhult megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel.
Megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát és megfőzzük, amint elkészült burgonyatörőn átnyomjuk.
Az apróra vágott hagymát és a foghagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, metélőhagymát, kakukkfüvet, tojást, befűszerezzük és összekeverjük.
A leveles tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és közepén egy csíkban ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának.
A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.