Tejszínes ragu burgonyás rétessel recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Körethez:
- 1 csomag leveles tészta
- 80 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 3 gerezd foghagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk. kakukkfű
- só
Elkészítése:
Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük, majd felöntjük vízzel.
Befűszerezzük és ha megpuhult megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel.
Megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát és megfőzzük, amint elkészült burgonyatörőn átnyomjuk.
Az apróra vágott hagymát és a foghagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, metélőhagymát, kakukkfüvet, tojást, befűszerezzük és összekeverjük.
A leveles tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és közepén egy csíkban ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának.
A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »