Tejszínes ragu burgonyás rétessel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Körethez:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3 gerezd foghagyma
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk. kakukkfű

Elkészítése:
Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük, majd felöntjük vízzel.

Befűszerezzük és ha megpuhult megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel.

Megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát és megfőzzük, amint elkészült burgonyatörőn átnyomjuk.

Az apróra vágott hagymát és a foghagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, metélőhagymát, kakukkfüvet, tojást, befűszerezzük és összekeverjük.

A leveles tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és közepén egy csíkban ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának.

A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd pirosra sütjük.