Tejszínes pulykacsíkok recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka felső comb filé
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet majoránna
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítése:
A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A pulykacombot felcsíkozzuk.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk.
Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a pulykacsíkokhoz. Megszórjuk kevés majoránnával, és felforraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »