Tejszínes pulykacsíkok recept

Hozzávalók:
- 80 dkg pulyka felső comb filé
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 1 csapott evőkanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet majoránna
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítése:
A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A pulykacombot felcsíkozzuk.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk.
Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a pulykacsíkokhoz. Megszórjuk kevés majoránnával, és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »