Tejszínes-gombás csirkemell recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb csirkemell
- 25 dkg gomba
- 1 kis fej hagyma kockára vágva
- 6 szelet gépsonka
- 1 csomag mozzarella sajt,
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 2 db paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, hogy 6 szeletet kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, és klopfoljuk. Lisztben megforgatjuk, hirtelen mindkét oldalát átsütjük. Egy tepsiben elhelyezzük a csirkemell szeleteket. A gombát megpucoljuk, a hagymát dinszteljük, és hozzá adjuk a felszeletelt gombát. Mikor a gomba puha, a főzőtejszínt elkeverjük az egy kanál liszttel, és hozzáadjuk. Kicsit rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzről. Ráhalmozzuk a csirkemellekre, erre egy-egy szelet paradicsomot, mozzarellát teszünk, és a gépsonkát. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben 20 percig lassú tűzön készre sütjük.
Tipp:
Olasz burgonya steak-kel kínáljuk. Nagyon finom ízkombináció. Jó étvágyat kívánok hozzá. :-)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.