Tejszínes gombás csirke áfonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg áfonya
- 3 csirkemell filé
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 dkg gomba
- 2 ek étolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 tk oregano
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst és a gombát 1 centis kockára vágom.
A felaprított vöröshagymát megdinsztelem az olajon, rádobom az áttört fokhagymát és tovább pirítom.
Hozzáadom a gombát, borsozom és saját levében megpárolom.
Rádobom a csirkehúst, sózom, fűszerezem és fehéredésig pirítom.
A tejszínt simára keverem a keményítővel, beleöntöm és megforralom, végül belekeverem a megmosott áfonyát.
Párolt kurkumás rizzsel tálalom.
A tejszínes gombás csirke áfonyával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 109 kcal
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.