Tejszínes gombás csirke áfonyával recept

Hozzávalók:
- 25 dkg áfonya
- 3 csirkemell filé
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 dkg gomba
- 2 ek étolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 tk oregano
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst és a gombát 1 centis kockára vágom.
A felaprított vöröshagymát megdinsztelem az olajon, rádobom az áttört fokhagymát és tovább pirítom.
Hozzáadom a gombát, borsozom és saját levében megpárolom.
Rádobom a csirkehúst, sózom, fűszerezem és fehéredésig pirítom.
A tejszínt simára keverem a keményítővel, beleöntöm és megforralom, végül belekeverem a megmosott áfonyát.
Párolt kurkumás rizzsel tálalom.
A tejszínes gombás csirke áfonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »