Tejszínes gombás csirke áfonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg áfonya
  • 3 csirkemell filé
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg gomba
  • 2 ek étolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 tk oregano
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő
  • őrölt bors

Elkészítése:

A húst és a gombát 1 centis kockára vágom.

A felaprított vöröshagymát megdinsztelem az olajon, rádobom az áttört fokhagymát és tovább pirítom.

Hozzáadom a gombát, borsozom és saját levében megpárolom.

Rádobom a csirkehúst, sózom, fűszerezem és fehéredésig pirítom.

A tejszínt simára keverem a keményítővel, beleöntöm és megforralom, végül belekeverem a megmosott áfonyát.

Párolt kurkumás rizzsel tálalom.