Tejszínes-erdei gombás csirkefalatok cukkinivel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 lila hagyma
- 2 ek zsír (liba, kacsa)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg erdei gomba
- 1 cukkini
- 2 tk oregánó
- 5 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítése:
A húst apró falatokra vágom, a kolozsvári szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott lila hagymát, és megdinsztelem. Pár perc után hozzáadom a húst, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm borral, fűszerezem, sózom, hozzáadom a feldarabolt cukkinit és a szeletelt gombát. (Jelen esetben szeletelt erdei gomba keveréket használtam, amit a levével együtt adtam hozzá.)
Ha a cukkini roppanósra főtt, beleöntöm a tejszínt, és addig forralom, amíg a szaftja kellően besűrűsödik.
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.