Tejszínes-erdei gombás csirkefalatok cukkinivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 lila hagyma
- 2 ek zsír (liba, kacsa)
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg erdei gomba
- 1 cukkini
- 2 tk oregánó
- 5 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítése:
A húst apró falatokra vágom, a kolozsvári szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott lila hagymát, és megdinsztelem. Pár perc után hozzáadom a húst, és fehéredésig pirítom.
Felöntöm borral, fűszerezem, sózom, hozzáadom a feldarabolt cukkinit és a szeletelt gombát. (Jelen esetben szeletelt erdei gomba keveréket használtam, amit a levével együtt adtam hozzá.)
Ha a cukkini roppanósra főtt, beleöntöm a tejszínt, és addig forralom, amíg a szaftja kellően besűrűsödik.
Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »



