Tejszínes-erdei gombás csirkefalatok cukkinivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 2 lila hagyma
  • 2 ek zsír (liba, kacsa)
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg erdei gomba
  • 1 cukkini
  • 2 tk oregánó
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors

Elkészítése:

A húst apró falatokra vágom, a kolozsvári szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott lila hagymát, és megdinsztelem. Pár perc után hozzáadom a húst, és fehéredésig pirítom.

Felöntöm borral, fűszerezem, sózom, hozzáadom a feldarabolt cukkinit és a szeletelt gombát. (Jelen esetben szeletelt erdei gomba keveréket használtam, amit a levével együtt adtam hozzá.)

Ha a cukkini roppanósra főtt, beleöntöm a tejszínt, és addig forralom, amíg a szaftja kellően besűrűsödik.

Galuskával, vagy kifőtt tésztával tálalom.