Tejszínes csirketokány cukkinival recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szeletelt bacon
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 2 ek fekete trombitagomba por
- 4 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra, tokányra vágom.
A sárgarépát, cukkinit, lilahagymát és bacont tetszőlegesen felaprítom
Egy edényben a zsiradékon megpirítom a felaprított bacont, majd rádobom a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és roppanósra párolom.
Hozzáadom a húst, lila hagymát és a hús fehéredéséig pirítom.
Megszórom a gombaporral, sózom és 5 percig párolom.
Ezután hozzáadom a felaprított cukkinit, elkeverem benne a tejszínt és 5 perc forralás után tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Tipp:
Ebbe az ételbe a gombaporon kívül semmilyen fűszert nem tettem. A fekete, vagy sötét trombitagomba szárítva és porrá őrölve kiváló fűszer. Fűszeres illatú, a szarvasgombáéhoz hasonlító aromájú gomba. A gombapor levesekhez, mártásokhoz, vagy fűszeres gombaporok elkészítéséhez alkalmas. Ezt az ételt barma bulgurral tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

