Tejszínes csirketokány cukkinival recept
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szeletelt bacon
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 2 ek fekete trombitagomba por
- 4 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra, tokányra vágom.
A sárgarépát, cukkinit, lilahagymát és bacont tetszőlegesen felaprítom
Egy edényben a zsiradékon megpirítom a felaprított bacont, majd rádobom a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és roppanósra párolom.
Hozzáadom a húst, lila hagymát és a hús fehéredéséig pirítom.
Megszórom a gombaporral, sózom és 5 percig párolom.
Ezután hozzáadom a felaprított cukkinit, elkeverem benne a tejszínt és 5 perc forralás után tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Tipp:
Ebbe az ételbe a gombaporon kívül semmilyen fűszert nem tettem. A fekete, vagy sötét trombitagomba szárítva és porrá őrölve kiváló fűszer. Fűszeres illatú, a szarvasgombáéhoz hasonlító aromájú gomba. A gombapor levesekhez, mártásokhoz, vagy fűszeres gombaporok elkészítéséhez alkalmas. Ezt az ételt barma bulgurral tálaltam.