Tejszínes csirketokány cukkinival recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szeletelt bacon
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 2 ek fekete trombitagomba por
- 4 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra, tokányra vágom.
A sárgarépát, cukkinit, lilahagymát és bacont tetszőlegesen felaprítom
Egy edényben a zsiradékon megpirítom a felaprított bacont, majd rádobom a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és roppanósra párolom.
Hozzáadom a húst, lila hagymát és a hús fehéredéséig pirítom.
Megszórom a gombaporral, sózom és 5 percig párolom.
Ezután hozzáadom a felaprított cukkinit, elkeverem benne a tejszínt és 5 perc forralás után tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Tipp:
Ebbe az ételbe a gombaporon kívül semmilyen fűszert nem tettem. A fekete, vagy sötét trombitagomba szárítva és porrá őrölve kiváló fűszer. Fűszeres illatú, a szarvasgombáéhoz hasonlító aromájú gomba. A gombapor levesekhez, mártásokhoz, vagy fűszeres gombaporok elkészítéséhez alkalmas. Ezt az ételt barma bulgurral tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »