Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirketokány cukkinival recept

Tejszínes csirketokány cukkinival
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
4 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db csirkemell filé
    • 1 db cukkini
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db lilahagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg szeletelt bacon
    • 2 ek zsír, vagy olaj
    • 2 ek fekete trombitagomba por
    • 4 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra, tokányra vágom.

    A sárgarépát, cukkinit, lilahagymát és bacont tetszőlegesen felaprítom

    Egy edényben a zsiradékon megpirítom a felaprított bacont, majd rádobom a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és roppanósra párolom.

    Hozzáadom a húst, lila hagymát és a hús fehéredéséig pirítom.

    Megszórom a gombaporral, sózom és 5 percig párolom.

    Ezután hozzáadom a felaprított cukkinit, elkeverem benne a tejszínt és 5 perc forralás után tálalom.

    Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.

    Tipp:

    Ebbe az ételbe a gombaporon kívül semmilyen fűszert nem tettem. A fekete, vagy sötét trombitagomba szárítva és porrá őrölve kiváló fűszer. Fűszeres illatú, a szarvasgombáéhoz hasonlító aromájú gomba. A gombapor levesekhez, mártásokhoz, vagy fűszeres gombaporok elkészítéséhez alkalmas. Ezt az ételt barma bulgurral tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá