Tejszínes csirketokány cukkinival recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szeletelt bacon
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 2 ek fekete trombitagomba por
- 4 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra, tokányra vágom.
A sárgarépát, cukkinit, lilahagymát és bacont tetszőlegesen felaprítom
Egy edényben a zsiradékon megpirítom a felaprított bacont, majd rádobom a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és roppanósra párolom.
Hozzáadom a húst, lila hagymát és a hús fehéredéséig pirítom.
Megszórom a gombaporral, sózom és 5 percig párolom.
Ezután hozzáadom a felaprított cukkinit, elkeverem benne a tejszínt és 5 perc forralás után tálalom.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.
Tipp:
Ebbe az ételbe a gombaporon kívül semmilyen fűszert nem tettem. A fekete, vagy sötét trombitagomba szárítva és porrá őrölve kiváló fűszer. Fűszeres illatú, a szarvasgombáéhoz hasonlító aromájú gomba. A gombapor levesekhez, mártásokhoz, vagy fűszeres gombaporok elkészítéséhez alkalmas. Ezt az ételt barma bulgurral tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »