Tejszínes csirketokány cukkinival

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
4 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 db cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szeletelt bacon
  • 2 ek zsír, vagy olaj
  • 2 ek fekete trombitagomba por
  • 4 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra, tokányra vágom.

A sárgarépát, cukkinit, lilahagymát és bacont tetszőlegesen felaprítom

Egy edényben a zsiradékon megpirítom a felaprított bacont, majd rádobom a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és roppanósra párolom.

Hozzáadom a húst, lila hagymát és a hús fehéredéséig pirítom.

Megszórom a gombaporral, sózom és 5 percig párolom.

Ezután hozzáadom a felaprított cukkinit, elkeverem benne a tejszínt és 5 perc forralás után tálalom.

Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálok mellé.

Tipp:

Ebbe az ételbe a gombaporon kívül semmilyen fűszert nem tettem. A fekete, vagy sötét trombitagomba szárítva és porrá őrölve kiváló fűszer. Fűszeres illatú, a szarvasgombáéhoz hasonlító aromájú gomba. A gombapor levesekhez, mártásokhoz, vagy fűszeres gombaporok elkészítéséhez alkalmas. Ezt az ételt barma bulgurral tálaltam.