Tejszínes csirkefalatok sült céklával és sütőtökkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 2 cékla
- 0,5 sütőtök
- 2 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk rozmaring
- 1 kk kakukkfű
- 3 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A négy felé vágott sütőtököt és a megmosott céklát egy fóliával bélelt tepsibe helyezem, és 200 fokos sütőbe tolom. A sütőtököt nem sütöm puhára, 20 perc után kiveszem, a céklát pedig 50 percig sütöm.
Még forrón leszedem a héját, és 1 centis szeletekre vágom. A sütőtököt meghámozom és felkockázom.
A combokat kicsontozom, és felkockázom, majd a felforrósított olajon fehéredésig pirítom. Sózom, fűszerezem. Ezután hozzáadom a nagy kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, 5 percig pirítom, és beleöntöm a tejszínt.
2-3 perc forralással kissé besűrítem. Párolt rizzsel tálalom.
A tejszínes csirkefalatok sült céklával és sütőtökkel kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 120 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.