Tejszínes csirkefalatok kaliforniai paprikával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
- 1 csomó újhagyma
- 1 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)
- 1 kk kurkuma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- só
Elkészítése:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és a felesleges zsírokat levágjuk róla, amit felkockázunk, és kisütünk. A töpörtyűt kiszedjük belőle, a visszamaradt zsíron fehéredésig pirítjuk a diónyi darabokra vágott húst, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, újhagymát és paprikát. Megszórjuk bazsalikommal és fokhagymaporral, vagy hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Ízlés szerin sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
A tejszínt simára keverjük a keményítővel és kurkumával, hozzáöntjük a húshoz, összeforraljuk vele, és tálaljuk.
Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


