Tejszínes csirkefalatok kaliforniai paprikával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 vöröshagyma
  • 2 kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)
  • 1 kk kurkuma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és a felesleges zsírokat levágjuk róla, amit felkockázunk, és kisütünk. A töpörtyűt kiszedjük belőle, a visszamaradt zsíron fehéredésig pirítjuk a diónyi darabokra vágott húst, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, újhagymát és paprikát. Megszórjuk bazsalikommal és fokhagymaporral, vagy hozzáadjuk az áttört fokhagymát.

Ízlés szerin sózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

A tejszínt simára keverjük a keményítővel és kurkumával, hozzáöntjük a húshoz, összeforraljuk vele, és tálaljuk.

Párolt rizst vagy kifőtt tésztát kínálunk mellé.