Tejszínes csirkecomb falatok spárgával és cukkinivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 cukkini
- 1 sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 8-10 spárga
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk mustár
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl főzőtejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és diónyi darabokra, a sárgarépát vékony szeletekre, a lila hagymát kisebb kockára vágjuk.
A spárga fás részeit lehámozzuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a cukkinit hosszában negyedeljük, majd felszeleteljük.
Egy edényben olajat forrósítunk, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, a spárgát, a hagymát és a cukkinit. Rászórjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, ízesítjük mustárral, és fedő alatt készre főzzük.
Mire a hús és zöldségek megpuhulnak, a tejszín is kellőképpen besűrűsödik.
Párolt rizst, vagy kifőtt tésztát ajánlok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »