Tejszínes csirkecomb falatok spárgával és cukkinivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 cukkini
- 1 sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 8-10 spárga
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk mustár
- 2 ek olívaolaj
- 3 dl főzőtejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és diónyi darabokra, a sárgarépát vékony szeletekre, a lila hagymát kisebb kockára vágjuk.
A spárga fás részeit lehámozzuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a cukkinit hosszában negyedeljük, majd felszeleteljük.
Egy edényben olajat forrósítunk, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, a spárgát, a hagymát és a cukkinit. Rászórjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, ízesítjük mustárral, és fedő alatt készre főzzük.
Mire a hús és zöldségek megpuhulnak, a tejszín is kellőképpen besűrűsödik.
Párolt rizst, vagy kifőtt tésztát ajánlok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

