Tejszínes csirkecomb falatok spárgával és cukkinivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 1 cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 1 lila hagyma
  • 8-10 spárga
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • őrölt bors

Elkészítése:

A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és diónyi darabokra, a sárgarépát vékony szeletekre, a lila hagymát kisebb kockára vágjuk.

A spárga fás részeit lehámozzuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a cukkinit hosszában negyedeljük, majd felszeleteljük.

Egy edényben olajat forrósítunk, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, a spárgát, a hagymát és a cukkinit. Rászórjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, ízesítjük mustárral, és fedő alatt készre főzzük.

Mire a hús és zöldségek megpuhulnak, a tejszín is kellőképpen besűrűsödik.

Párolt rizst, vagy kifőtt tésztát ajánlok mellé.