Tejszínes borsos csirke falatok recept
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 sárgarépa
- 25 dkg gomba (konzerv)
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 kk fehér bors
- 1 dl száraz fehér bor
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- só
Elkészítése:
A combokról lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk, és levágjuk a felesleges zsiradékot. A levágott zsírt felkockázzuk, és egy serpenyőben kisütjük. A tepertőt kiszedjük, a maradék zsírra pedig rádobjuk a felkockázott vöröshagymát. Kissé megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát is.
A sárgarépát vékony csíkokra (gyufa méretűre) vágjuk, vagy legyaluljuk. A húst diónyi kockákra vágjuk. Először a répát adjuk a hagymához, kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst is. Sóval, borssal ízesítjük. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
A paprika csumáját eltávolítjuk, majd felaprítjuk. Hozzáadjuk a raguhoz, majd a lecsepegtetett gombát is.
A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a húshoz, összeforraljuk, majd párolt rizzsel, vagy főtt tésztával tálaljuk.