Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös lecsós csirkecomb recept

Tejfölös lecsós csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb (felső)
    • 1 gombakonzerv
    • 10 közepes paprika
    • 3 közepes paradicsom
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 tk fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük (tegyünk hozzá olajat, vagy zsírt, ha szükséges), megdinszteljük rajta a cikkekre szeletelt vöröshagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a megmosott csirkecombokat.

    Hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ráöntjük a vizet, ha szükséges, még ízesítjük, és fedő alatt pároljuk.

    Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot.

    A megfőtt ételhez keverjük a liszttel elkevert tejfölt, összefőzzük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá