Tejfölös lecsós csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (felső)
- 1 gombakonzerv
- 10 közepes paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 dl víz
Elkészítése:
A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük (tegyünk hozzá olajat, vagy zsírt, ha szükséges), megdinszteljük rajta a cikkekre szeletelt vöröshagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a megmosott csirkecombokat.
Hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ráöntjük a vizet, ha szükséges, még ízesítjük, és fedő alatt pároljuk.
Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot.
A megfőtt ételhez keverjük a liszttel elkevert tejfölt, összefőzzük, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »