Tejfölös lecsós csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (felső)
- 1 gombakonzerv
- 10 közepes paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 dl víz
Elkészítése:
A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük (tegyünk hozzá olajat, vagy zsírt, ha szükséges), megdinszteljük rajta a cikkekre szeletelt vöröshagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a megmosott csirkecombokat.
Hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ráöntjük a vizet, ha szükséges, még ízesítjük, és fedő alatt pároljuk.
Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot.
A megfőtt ételhez keverjük a liszttel elkevert tejfölt, összefőzzük, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.