Tejfölös lecsós csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb (felső)
  • 1 gombakonzerv
  • 10 közepes paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 tk fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük (tegyünk hozzá olajat, vagy zsírt, ha szükséges), megdinszteljük rajta a cikkekre szeletelt vöröshagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a megmosott csirkecombokat.

Hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ráöntjük a vizet, ha szükséges, még ízesítjük, és fedő alatt pároljuk.

Amikor félig megpuhult a hús, beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot.

A megfőtt ételhez keverjük a liszttel elkevert tejfölt, összefőzzük, majd tálaljuk.