Tejfölös gombás falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg filézett csirkemell
- 20 dkg gomba
- só
- bors
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- csipet majoránna
- 1 kis fej vöröshagyma
- csipet vágott petrezselyem
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A húst vékonyra felszeleteljük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Ha az összes hús kisült akkor a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha a gomba megpuhult akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd a tejszínnel felöntjük és besűrítjük. Majoránnát adunk hozzá, majd beletesszük a tejfölt és alaposan elkeverjük. A húst visszatesszük a mártásba, 2-3 perc alatt átmelegítjük.
Köretnek rizst kínáltam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »