Tejfölös gombás falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg filézett csirkemell
- 20 dkg gomba
- só
- bors
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- csipet majoránna
- 1 kis fej vöröshagyma
- csipet vágott petrezselyem
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A húst vékonyra felszeleteljük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Ha az összes hús kisült akkor a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha a gomba megpuhult akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd a tejszínnel felöntjük és besűrítjük. Majoránnát adunk hozzá, majd beletesszük a tejfölt és alaposan elkeverjük. A húst visszatesszük a mártásba, 2-3 perc alatt átmelegítjük.
Köretnek rizst kínáltam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »