Tejfölös gombás falatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg filézett csirkemell
- 20 dkg gomba
- só
- bors
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- csipet majoránna
- 1 kis fej vöröshagyma
- csipet vágott petrezselyem
- 1 dl étolaj
Elkészítése:
A húst vékonyra felszeleteljük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Ha az összes hús kisült akkor a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha a gomba megpuhult akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd a tejszínnel felöntjük és besűrítjük. Majoránnát adunk hozzá, majd beletesszük a tejfölt és alaposan elkeverjük. A húst visszatesszük a mártásba, 2-3 perc alatt átmelegítjük.
Köretnek rizst kínáltam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

