Tejfölös gombás falatok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Tejfölös gombás falatok

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • csipet majoránna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • csipet vágott petrezselyem
  • 1 dl étolaj

Elkészítése:

A húst vékonyra felszeleteljük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük. Ha az összes hús kisült akkor a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha a gomba megpuhult akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd a tejszínnel felöntjük és besűrítjük. Majoránnát adunk hozzá, majd beletesszük a tejfölt és alaposan elkeverjük. A húst visszatesszük a mártásba, 2-3 perc alatt átmelegítjük.

Köretnek rizst kínáltam mellé.