Tejfölös csirke recept
Hozzávalók:
- 8 db filézett felső comb (bármilyen más hús is jó)
- 1 db nagy fej hagyma
- 1 db piros (kápia) paprika
- 1 db húsos zöld paprika
- 2 db közepes paradicsom
- 25 dkg gomba
- 2 dl főzőtejszín és ugyanennyi tejföl
- só, liszt, olaj, zsiradék
Elkészítése:
A hagymát apróra felkockázzuk és lassú tűzön párolni kezdjük, míg párolódik felszeleteljük a gombát és a paprikát és az üveges hagymához adjuk,picit megsózzuk és lassan pároljuk tovább. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és enyhén besózzuk. Lisztben megforgatjuk és kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük. A paradicsomot negyedelve hozzáadjuk a jól megpárolódott paprikás hagymához, a tejszínt és a tejfölt egy nagyon pici piros paprikával kikeverjük (enyhén rózsaszín legyen) és ráöntjük a hagymás, paprikás keverékre. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst és tovább rotyogtatjuk. Köretnek galuskát készíthetünk hozzá, míg elkészül a galuska addig főzzük a húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

