Tejfölös csirke recept
Hozzávalók:
- 8 db filézett felső comb (bármilyen más hús is jó)
- 1 db nagy fej hagyma
- 1 db piros (kápia) paprika
- 1 db húsos zöld paprika
- 2 db közepes paradicsom
- 25 dkg gomba
- 2 dl főzőtejszín és ugyanennyi tejföl
- só, liszt, olaj, zsiradék
Elkészítése:
A hagymát apróra felkockázzuk és lassú tűzön párolni kezdjük, míg párolódik felszeleteljük a gombát és a paprikát és az üveges hagymához adjuk,picit megsózzuk és lassan pároljuk tovább. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és enyhén besózzuk. Lisztben megforgatjuk és kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük. A paradicsomot negyedelve hozzáadjuk a jól megpárolódott paprikás hagymához, a tejszínt és a tejfölt egy nagyon pici piros paprikával kikeverjük (enyhén rózsaszín legyen) és ráöntjük a hagymás, paprikás keverékre. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst és tovább rotyogtatjuk. Köretnek galuskát készíthetünk hozzá, míg elkészül a galuska addig főzzük a húst.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

