Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-citromos sült csirkecomb recept

Tejfölös-citromos sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 5-6 dl tejföl
    • 0,5 dl fehérbor
    • 1 citrom
    • őrölt bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd állni hagyjuk.

    3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd a felét egy tepsibe öntjük. Egymás mellé belehelyezzük a csirkecombokat, majd leöntjük a maradék tejföllel

    A citromot gerezdekre vágjuk és a hús közé tesszük, majd a tepsit lefedjük alufóliával.

    Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (180 fok) egy óra alatt puhára pároljuk, majd amikor megpuhult levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Tálaláskor a sült csirkecombot én petrezselymes rizzsel kínáltam. Köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé még krumplipürét, vagy sült krumplit.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá