Tejfölös-citromos sült csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 5-6 dl tejföl
- 0,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése:
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd állni hagyjuk.
3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd a felét egy tepsibe öntjük. Egymás mellé belehelyezzük a csirkecombokat, majd leöntjük a maradék tejföllel
A citromot gerezdekre vágjuk és a hús közé tesszük, majd a tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (180 fok) egy óra alatt puhára pároljuk, majd amikor megpuhult levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a sült csirkecombot én petrezselymes rizzsel kínáltam. Köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé még krumplipürét, vagy sült krumplit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »