Tejfölös-citromos sült csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 5-6 dl tejföl
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű

Elkészítése:

A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd állni hagyjuk.

3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd a felét egy tepsibe öntjük. Egymás mellé belehelyezzük a csirkecombokat, majd leöntjük a maradék tejföllel

A citromot gerezdekre vágjuk és a hús közé tesszük, majd a tepsit lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (180 fok) egy óra alatt puhára pároljuk, majd amikor megpuhult levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a sült csirkecombot én petrezselymes rizzsel kínáltam. Köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé még krumplipürét, vagy sült krumplit.