Tejben-vajban sütött csirkebomb recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 cs szeletelt sajt
- 10 dkg füstölt reszelt sajt /de lehet bármilyen/
- 2,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- tárkony
- majoránna
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A combok bőre alá fektetjük a szeletelt sajtos, majd mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezzük. Egy tepsibe egymás mellé helyezzük őket, majd alájuk öntjük a tejet. A vajat felkockázzuk, majd a combot tetejére tesszük és egy picit rányomkodjuk a combokra. A fokhagymát vékonyra felszeleteljük, majd a tepsibe szórjuk.
A tepsit lefedjük alufóliával, majd előmelegített sütőbe helyezzük és közepes lángon (hőlégkeverés, 150 fok) egy óra alatt puhára pároljuk.
Egy óra múlva levesszük a fóliát, majd megszórjuk megfűszerezett reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe pirulni.
Sütés közben a tejből egy finom, fűszeres szaft lesz. Ízlés szerint készítsünk hozzá köretet és savanyúsággal,vagy bármilyen salátával tálaljuk. Nagyon ízletes étel, okvetlenül próbáljátok ki! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


