Tejben-vajban sütött csirkebomb recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 cs szeletelt sajt
- 10 dkg füstölt reszelt sajt /de lehet bármilyen/
- 2,5 dl tej
- 3 dkg vaj
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- tárkony
- majoránna
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A combok bőre alá fektetjük a szeletelt sajtos, majd mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezzük. Egy tepsibe egymás mellé helyezzük őket, majd alájuk öntjük a tejet. A vajat felkockázzuk, majd a combot tetejére tesszük és egy picit rányomkodjuk a combokra. A fokhagymát vékonyra felszeleteljük, majd a tepsibe szórjuk.
A tepsit lefedjük alufóliával, majd előmelegített sütőbe helyezzük és közepes lángon (hőlégkeverés, 150 fok) egy óra alatt puhára pároljuk.
Egy óra múlva levesszük a fóliát, majd megszórjuk megfűszerezett reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe pirulni.
Sütés közben a tejből egy finom, fűszeres szaft lesz. Ízlés szerint készítsünk hozzá köretet és savanyúsággal,vagy bármilyen salátával tálaljuk. Nagyon ízletes étel, okvetlenül próbáljátok ki! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »